Svensk pølseret
Jeg er ingen fan af kogte kartofler. Jeg er vokset op med dem, men har ikke selv lavet dem meget som voksen. Og slet ikke siden jeg begyndte at leve lowcarb, da kartofler jo som bekendt ikke er noget, vi generelt spiser på LCHF. Så hvordan laver man så svensk pølseret i lowcarb version? Mange ting kan bruges som erstatning for kartofler – hokkaidogræskar, glaskål, knoldselleri eller som her – kinaradise. Jeg har ikke fundet meget andet at bruge netop den grøntsag til endnu ud over fløde”kartofler”, men her fungerer den også fortrinligt. Denne gang havde jeg en virkelig kedelig kinaradise liggende i køleskabet. Du kender det ikkert godt – den har ligget der liiidt for længe, så nu er den ret kedelig udenpå og virkelig gummiagtig i konsistensen.. Men fortvivl ikke – skrællet og kogt er den fantastisk konsistens til svensk pølseret. Win-win!
I forhold til pølser kan du bruge, hvad du har. Jeg brugte nogle lækre frankfurtere fra slagteren, fordi jeg havde det i fryseren. De må gerne være med masser af smag og bid, så jeg vil anbefale nogle gode kødfyldte og ikke de billige pandepølser.
Svensk pølseret LCHF
Ingredienser
- 1 stor Kinaradise Ca. 7-800 g.
- 500 g. Pølser
- 1 stk. Løg
- 3 tsk. Paprika
- 140 g. Tomatpuré
- 2½ dl Fløde
- Cayennepeber, salt, peber
- Smør/olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Skræl kinaradisen og skær i tern
- Kog kinaradiseternene i letsaltet vand i 10-15 minutter til de er møre
- Lad dem dryppe af og køle ned
- Hak løget fint og svits dem i smør eller olivenolie til de er klare
- Tilføj paprika og lad svitse med
- Tilsæt pølser og kinaradise og lad dem svitse lidt med i gryden
- Tilføj resten af ingredienserne og lad det simre 10-15 minutter mens sovsen tykner lidt
- Smag til med salt, peber og andre krydderier
Berit Nielsen
benedikte