fbpx

Frokost

Frokost – eller mokost som mange på lowcarb kost kalder måltidet. Mange vælger nemlig at springe morgenmaden over og i stedet kombinere morgenmad+frokost = mokost. Men uanset om det gælder frokost eller mokost, så er der her samlet en række opskrifter, der mætter og tilfredsstiller.
Der er ikke rigtig nogle grænser for, hvad en frokost kan bestå af. Mange vælger at bruge aftensmadsrester fra dagen i forvejen – og det er bestemt også lækkert at starte dagen ud med kød, grønt og fedt. Det giver en solid mæthed, der holder mange timer. Er du ikke blandt de, der har en aftensmadsrest i køleskabet, kan du kombinere dine andre ingredienser, som du lyster. Har du lyst til en omelet, stegt spejlæg eller en omgang røræg? Vil du ikke have æg, kan du sagtens i stedet lave dig eksempelvis en chiagrød, spise et stykke tærte eller springe ud i de sjove chaffels. Kort sagt – der er ingen regler, så kun fantasien sætter grænser for din frokost.

Alle sidens opskrifter bygger på lowcarb/LCHF/KETO grundstenene. Det vil sige, de er primært opbygget af kød, protein og fedt. Kulhydraterne er der i form af grøntsager og ingredienser som fløde, creme fraiche og lignende. Men kulhydratindholdet er holdt lavt i mine retter. Samtidig er retterne ofte forholdsvis kalorielette, fordi de er med fokus på vægttab. Ofte kan du selv vælge at justere på fedtprocenten på eksempelvis fløde, creme fraiche og kød for smag og behov.