fbpx

Hasselback butternut squash

Hasselback butternut squash er en god måde at servereen grøntsag, mange nok ikke aner, hvad de ellers skal stille op med. Personligt er hasselback butternut den eneste måde, jeg selv bruger butternut squash på herhjemme. Jeg kan dog forestille mig, dens milde smag også ville egne sig godt til f.eks. mos – men i dag handler det om hasselback.

Ved du egentlig, hvorfor vi kalder det “hasselback”? Jeg troede engang, det hed “hasselbagte”. Ifølge min research skyldes navnet, at det kan dateres tilbage til en svensk restaurant – Hasselbacken. De skulle eftersigende have opfundet de famøse hasselbackkartofler (som denne opskrift udspringer af). At skære kartoflerne delvist igennem skulle ene og alene have handlet om, at de så var hurtigere at koge/stege end hele kartofler var.

Tilbage til butternut – som bekendt er den i familie med græskar. Den har derfor også en utrolig mild smag, hvorfor tilbehøret bør komme med lidt mere smag. Jeg bruger ofte det, at servere den milde butternut til noget lækkert kødtilbehør (som her pølser fulde af smag) samt en kold dip på creme fraiche.

Hasselback butternut - LCHF Lowcarb KETO - aftensmad - Lowcarb Livsstil

Hasselback butternut squash

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk. Butternut squash
  • Olivenolie
  • Krydderier

Sådan gør du
 

  • Skyl (og skræl evt.) butternut squash. Det er ikke nødvendigt at skrælle den, da skrællen bliver blød og spiselig i ovnen, men nogle foretrækker det
  • Halver butternut squash og skrab kernere ud
  • Læg butternut ned skærefladen nedaf og placer en grydeske (eller andet tilsvarende) på hver sin side, så kniven ikke kan gå helt igennem, når du skærer i din butternut squash
  • Skær tynde skiver på tværs af din butternut squash
  • Placer butternut squash i et smurt ovnfast fad, pensl dem med olivenolie og drys valgfri krydderier ud over dem
  • Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til de er møre

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar