fbpx

Svensk pølseret

Jeg er ingen fan af kogte kartofler. Jeg er vokset op med dem, men har ikke selv lavet dem meget som voksen. Og slet ikke siden jeg begyndte at leve lowcarb, da kartofler jo som bekendt ikke er noget, vi generelt spiser på LCHF. Så hvordan laver man så svensk pølseret i lowcarb version? Mange ting kan bruges som erstatning for kartofler – hokkaidogræskar, glaskål, knoldselleri eller som her – kinaradise. Jeg har ikke fundet meget andet at bruge netop den grøntsag til endnu ud over fløde”kartofler”, men her fungerer den også fortrinligt. Denne gang havde jeg en virkelig kedelig kinaradise liggende i køleskabet. Du kender det ikkert godt – den har ligget der liiidt for længe, så nu er den ret kedelig udenpå og virkelig gummiagtig i konsistensen.. Men fortvivl ikke – skrællet og kogt er den fantastisk konsistens til svensk pølseret. Win-win!

I forhold til pølser kan du bruge, hvad du har. Jeg brugte nogle lækre frankfurtere fra slagteren, fordi jeg havde det i fryseren. De må gerne være med masser af smag og bid, så jeg vil anbefale nogle gode kødfyldte og ikke de billige pandepølser.

Svensk pølseret - LCHF Lowcarb KETO - aftensmad - Lowcarb Livsstil

Svensk pølseret LCHF

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 stor Kinaradise Ca. 7-800 g.
 • 500 g. Pølser
 • 1 stk. Løg
 • 3 tsk. Paprika
 • 140 g. Tomatpuré
 • dl Fløde
 • Cayennepeber, salt, peber
 • Smør/olivenolie til stegning

Sådan gør du
 

 • Skræl kinaradisen og skær i tern
 • Kog kinaradiseternene i letsaltet vand i 10-15 minutter til de er møre
 • Lad dem dryppe af og køle ned
 • Hak løget fint og svits dem i smør eller olivenolie til de er klare
 • Tilføj paprika og lad svitse med
 • Tilsæt pølser og kinaradise og lad dem svitse lidt med i gryden
 • Tilføj resten af ingredienserne og lad det simre 10-15 minutter mens sovsen tykner lidt
 • Smag til med salt, peber og andre krydderier

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

2 comments

 1. Berit Nielsen

  Svar

  Hejsa med dig. jeg prøver så vidt muligt at spise LCHF. er der en ting der har hængt fast i min hjerne,så er det. Brug altid rigtig smør,fløde osv. jeg kan se du bruger madlavningsfløde, er det fordi du ikke kan li fløde eller for at spare kcal. jeg tænker der ikke er meget Fedt i den ret (hvis pølserne er kødfyldte) synes ellers din mad virker lækker. kan du have en dejlig dag Hilsner fra Berit

  • benedikte

   Svar

   Hej Berit. Jeg er helt enig – rigtig smør og fløde hører til grundprincipperne på LCHF og KETO. Jeg bruger madlavningsfløde til tide for at spare på kalorierne, men jeg vil her i det nye år få rettet opskrifterne bedre til efter forskrifterne for ikke at forvirre andre 🙂

Læg en kommentar