Åben salatburger
Salatburger har vundet stor indpas i lowcarb verdenen, og jeg forstår det godt. Stort set alle elsker en god burger, og at kunne spise den med god “samvittighed” i forhold til sit kuhydratindtag, er jo kun et absolut plus. Det gør de fleste ved at bytte burgerbollen ud med salatblade. Samtidig er eventuel sukkerholdig ketchup/burgerdressing byttet ud til lowcarb alternativer. Resultatet er en hamrende velsmagende aftensmad. Her er kusinen til den sædvanlige salatburger – en åben salatburger. Det er muligvis den dovne kusine i familien. I hvert fald er det den, hvor selve burgeren bare ligger på en bund af salat i stedet for at være pakket ind top og bund deri. Jeg bruger den ofte selv, fordi det altså ikke altid er let at pakke iceberg ud, så man har hele blade.. Eller er det kun mig? I hvert fald – denne er lettere at spise med kniv og gaffel efter min mening – og så smager den lige så godt.
Gå i øvrigt ikke glip af de mundvandsfremkaldende løgringe. Jeg siger det bare!
Åben salatburger
Ingredienser
Burgerbøffer
- 400 g. Oksefars
- 2 stk. Æg
- 1 stk. Løg
- 3 spsk. Pofiber
- Salt, peber og olivenolie
Burger
- ½ hoved Iceberg
- 10 skiver Agurk
- 1 stk. Tomat
- 1 stk. Peberfrugt
- 4 spsk. Sukkerfri ketchup
- 4 skiver Ost
- 1 portion Løgringe
Sådan gør du
Burgerbøffer
- Snit løg fint
- Bland fars, løg, æg, pofiber, salt og peber i en skål
- Form 4 burgerbøffer og steg dem på panden i lidt olivenolie
- Læg et stykke ost på hver bøf og lad det smelte, tag herefter bøfferne af varmen
Burger
- Bræk icebergblade af og fordel dem på 2 tallerkner
- Fordel et lille lag ketchup ovenpå salaten
- Skær agurk i skiver, peberfrugt i ringe og tomater i skiver - fordel dem på de to tallerkner
- Fordel bøfferne med ost på de to tallerkner
- Fordel lidt mere ketchup ovenpå bøfferne
- Fordel løgringene ovenpå og server