Kyllingemeatza
Første gang jeg hørte om kyllingemeatza, var jeg rimelig skeptisk. En bund af kyllingefars med grønt og mere kød ovenpå!? Det lød lidt for underlig. Enhver ved at en god pizza består af en knasende sprød bund og så topping. Men jeg prøvede det. Og godt jeg gjorde det, for det er efterhånden blevet en kending herhjemme. Det er nemt, hurtigt og lige til at gå til, uanset hvad køleskabet rummer. Det eneste, der går igen hver gang er bunden af kyllingefars, æg , ost og krydderier. Ting jeg altid har hjemme. Toppingen varierer fra gang til gang – noget af det, jeg virkelig elsker. På den måde kan jeg nemlig bruge eventuelle rester fra køkken, køleskab og fryser. Nogle gange har jeg spinat i køleskabet, andre gange kål. Nogle gange har jeg pølser på lager, andre gange en gang skinke. Og så masser af ost på toppen som en rigtig pizza. Hvis du endnu ikke har prøvet, så spring ud i det.
Kyllingemeatza
Ingredienser
Pizzabunden
- 500 g. Kyllingefars
- 1 stk. Æg
- 100 g. Revet ost Gerne en med smag
- Salt og peber
Topping
- 100 g. Kyllingepølser
- 50 g. Frisk spinat
- 1 dl. Sukkerfri ketchup
- 100 g. Revet ost Gerne en mild - jeg brugte Klovborg
Sådan gør du
Pizzabund
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft
- Bland kyllingefars med æg, revet ost, salt og peber
- Læg bagepapir på en plads og fordel farsen herpå - jo tyndere, des "sprødere"
- Forbag pizzabunden i 10 minutter
Pizza
- Lad pizzabunden køle lidt af og fordel herefter den sukkerfri ketchup på hele bunden
- Fordel spinat på pizzaen
- Skær pølser i stykker og fordel ovenpå spinaten
- Riv ost til topping og drys ud på pizzaen
- Bag pizzaen i 5-8 minutter