Choko drømmekage
Nå men altså – en blanding af chokoladekage og drømmekage. Choko drømmekage. Blød, svampet kage med lækker, sød kokosdrys på toppen. Det er en sikker vinder hver gang. At den samtidig er uden tilsat sukker, med en sød og cremet smag – det gør den ikke ringere. Det her er ubetinget den kage, jeg har serveret flest gange herhjemme, og som altid er gået rent ind. Den bliver kun bedre af at stå på køl eller komme på frys inden, den skal spises. Jeg ved ikke hvorfor, men det gør bare konsistensen endnu bedre og smagen tydeligere.
Kagen er nem og hurtig at lave. Den kræver ikke særlig mange ingredienser og kan vitterlig ikke laves forkert, så simpel er den. Hvis jeg skal bruge en kage til familiebesøg en dag, så er det den, jeg tyer til. Jeg har serveret den for mange ikke-lowcarbere, som ikke lagde mærke til at den var lowcarb eller sukkerfri, så det må siges at være en vinder.
Choko drømmekage
Ingredienser
Kagen
- 200 g. smør
- 200 g. mørk chokolade
- 4 stk. æg
- 50 g. Sukrin gold (reklamelink)
- 1,5 dl. mandelmel (reklamelink) Ikke fedtreduceret
Topping
- 100 g. smør
- 100 g. kokosmel (reklamelink)
- 2 spsk. kakaopulver (reklamelink)
- 60 g. Sukrin gold (reklamelink)
Sådan gør du
Kagen
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig varme
- Smelt chokoladen i en kasserolle eller over vandbad sammen med smør
- Tilsæt sukrin gold og rør det ud i blandingen
- Hæld chokolademassen over i en skål og tilsæt æg og mandelmel
- Pisk dejen godt sammen, så du får en jævn dej
- Smag den til i forhold til sødning, tilsæt mere hvis du ønsker en sødere smag
- Bag den i en lille bradepande i 25-30 minutter
- Lad kagen afkøle, den er bedst som kold
Topping
- Smelt smør og tilsæt de øvrige ingredienser
- Fordel toppingen på den kolde kage og opbevar den på køl herefter
Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER
Tina Leire Rosenberg
benedikte