Sukkerfrie marcipanbrød

Jeg har faktisk aldrig været den store fan af marcipan, men de her hjemmelavede sukkerfrie marcipanbrød – det er en anden sag. De er fulde af smag, har tilpas sødme og har bid i sig. Perfekte til den lille snack, når man sidder og har lyst til et eller andet sødt. Derudover fungerer de også rigtig godt til at tage den lillebitte sult efter et eller andet. Man overspiser ikke, da de er meget rige i smagen. Samtidig er sødmen holdt på et minimum, som gør at de ikke bliver så sød-vamle at spise, som mange af de almindelige købe-marcipanbrød kan være.

De kan laves på et utal af måder. Jeg plejer bare at tage en lille kugle marcipan og rulle til en aflang pølse. Dernæst chokoladeovertræk. Indrømmet, de kunne være kønnere – men smagen fejler intet. De kan desuden spædes op med andre smagsvarianter, som man lyster. Jeg forestiller mig frysetørret frugt, orangechokolade og meget mere.

Sukkerfrie marcipanbrød - LCHF- opskrifter - dessert - Lowcarb Livsstil

Sukkerfrie marcipanbrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 25 stk.

Ingredienser
  

  • 400 g. mandelmel Ikke fedtreduceret
  • 2 stk. æggehvide
  • 2 tsk. mandelessens Kan undlades, men giver en god marcipansmag
  • 4 spsk. Sukrin melis Ekstra hvis du ønsker dem sødere
  • 300 g. mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Bland mandelmel, sukrin melis, mandelessens og æggehvider sammen i en skål
  • Ælt grundigt til du har en fast, fedtet dej
  • Sæt den gerne på køl et stykke tid, så bliver den lettere at arbejde med
  • Form dejen til kugler, aflange marcipanbrød eller hvad du ønsker
  • Smelt chokoladen i en kasserolle eller over vandbad
  • Dyp marcipanbrøddene i chokoladen, evt. ved hjælp af et par gafler eller skeer
  • Stil dem på køl på et stykke bagepapir i køleskabet, til chokoladen er stivnet
  • Opbevar dem herefter i en tæt bøtte i køleskabet - de kan holde sig længe

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar