Laksetærte
Denne laksetærte er en udvikling af flere opskrifter. Den har været i min samling i mange år – den første gang jeg lavede den, var den ikke lowcarb. Det er den til gengæld nu og særligt velegnet til at få noget mere af den fede fisk sammen med lidt grønt og masser af velsmag.
Bunden er en lækker dej, der bliver til en sprød bund for denne tærte. Den er bygget på mandelmal, pofiber, smør og æg – og derfor ret lav på kulhydrat. Når den er forbagt, fyldes den bare med alle de andre ingredienser. Det er så smart at kunne camouflere både fisken, spinat og asparges under den cremede sovs, tærten toppes med.
Laksetærte
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Antal 4 personer
Ingredienser
Tærtebunden
- 2 dl. mandelmel (Reklamelink) Ikke fedtreduceret
- 2 dl. pofiber (Reklamelink)
- 80 g. smør
- 1 stk. guargummi kan udelades
- 1 stk. æg
- salt
Tærtefyld
- 300 g. laksefiletter
- 300 g. spinat
- 1 ds. aspargessnitter
- 3 stk. æg
- 1 dl. hyttost eller creme fraiche
- salt og peber
Sådan gør du
Tærtebund
- Mandelmel, pofiber, guargummi, salt, æg og smør blandes sammen i en skål
- Med hænderne ælter du dejen, så smørren samler dejen og den bliver jævn
- Smør et tærtefad med smør på bund og op af sider
- Kom tærtedejen heri og tryk den godt ud i alle kanter og op af siderne
- Prik i bunden med en gaffel
- Forvarm ovnen til 200 grader og forbag tærtebunden - ca. 10 minutter
Tærte
- Hak spinaten og læg den i bunden af den forbagte tærtebund
- Dræn vandet fra aspargessnitterne og fordel dem ovenpå spinaten
- Skær laksefiletterne i mundrette bidder og fordel dem ovenpå aspargesne
- Pisk æg, hytteost/creme fraiche, salt og peber sammen i en skål
- Fordel æggemassen ovenpå og lad den løbe godt ned igennem lagene også
- Bag tærten på 200 grader i 25 minutter
Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER