Tunvaffel
Tunvaffel er én af de ting, jeg absolut bliver ved med at vende tilbage til igen og igen. Vaflen er nem og hurtig at lave. Den indeholder forsvindende få ingredienser. Den kan styles, som man lige har lyst til den pågældende dag. Og samtidig fungerer den eminent både som morgenmad og frokost. Ja også som mellemmåltid eller nem aftensmad. Den er blevet en af mine absolutte go-to ting i køkkenet og en mokost (mokost+frokost) jeg selv vender tilbage til med glæde. Jeg spiser jo kun frokost og springer morgenmaden over, og her falder valget ofte på en tunvaffel med forskellig topping.
Oftest bruger jeg et lag salat, ost og et lag pålæg (f.eks. hamburgerryg, kyllingepålæg eller ligende) og mayo. Dertil lidt grønt i form af agurk og ofte enten cherrytomater eller lidt peberfrugt. Det kan styles 100 % efter smag og lyst på pågældende tidspunkt.
Tunvaffel
Ingredienser
- 1 dåse tun I vand
- 2 stk. æg
- 2 skiver ost
- Pålæg
- Topping Eks. agurk, tomat, peberfrugt
Sådan gør du
- Paninijern varmes op
- Tun drænes for vand og blandes med æggene
- Blandingen bages i paninijernet til vaflen er færdigbagt - den er færdig, når den let slipper jernet
- Tunvaflen fyldes med valgfri tilbehør. Jeg bruger oftest et lag ost, et lag pålæg og så mayonnaise, agurk og tomatskiver
Heidi Scheuerlein
benedikte