Tomatfad med pølser
Egentlig startede det ud med en grundtanke om retten shakshuka – tomatsauce og æg. Men så gled det over i, at jeg også havde nogle pølser, en rest blomkålsris og en god cheddar i køleskabet … Og så var tomatfad med pølser født til min frokost. Blomkålsrisene var en rest fra dagen i forvejen. Ofte vil de ryge ud, men jeg synes resten var for stor til bare at blive kasseret. Derfor blev de genfødt i nye klæder. Det blev de her i retten, hvor de hjalp til stor mæthed og en solid bund sammen med grønt og æg.
Tomatfadet egner sig både til at spise varm til frokost (eller en nem aftensmad) samt kold i madpakken. Den er nem at tilberede dagen før og så lige snuppe med i en boks til frokost. Eventuelt sammen med en lækker salat eller et stykke flutes. Kun fantasien sætter grænser om indholdet – den er taknemmelig og kan nemt tilpasses efter, hvad køleskabet rummer samt hvilke krydderier, du foretrækker.
Tomatfad med pølser
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 3 stk. pølser
- 1 stk. blommetomat
- 300 g. tomatsauce
- 200 g. blomkålsris - evt. en rest tilberedte fra dagen før
- 3 stk. æg
- 100 g. revet cheddar
- krydderier, salt, peber, olivenolie
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft
- Skær løg og pølser i skiver og tomaten i mindre stykker
- Svits de tre ting i olivenolie på en pande
- Tilsæt tomatsauce (jeg bruger tomatsauce med basilikum fra KoRo-shop) og blomkålsris
- Smag til med salt, peber og ønskede krydderier - jeg tilføjede blandt andet hvidløgskrydderi, harissa og tørret persille ud over salt og peber
- Slå de tre æg ud i blandingen og rør godt ud
- Hæld blandingen over i et ovnfast fad og fordel den revne cheddar over fadet
- Bag i 15 minutter og server