Indbagt mørbrad
Indbagt mørbrad er ikke nogen ny ret på middagsmordet. Faktisk havde den sin højtid omkring 1980’erne og 90’erne. Her blev den brugt ofte i forbindelse med den finere mad til vennemiddage og familiefester. Og den er da også lidt eksklusiv – i hvert fald mere end bare at smække en mørbrad i ovnen. Den lækre, krydrede fars giver både smag og saft til mørbraden, der derved ikke tørrer ud. Samtidig giver dejen lidt en både smart og velsmagende indpakning. Normalt laves den jo med butterdej, men her er dejen lavet som en såkaldt “fathead” dej bestående af ost, flødeost, æg og Pofiber. Det holder kulhydratmængden lav, men konsistensen i top.
Jeg serverede den med et mildt tilbehør i form at en grøn salat, og her gjorde den sig godt.
Indbagt mørbrad
Tilb. tid 50 minutter min
Antal 4 personer
Ingredienser
- 1 stk. mørbrad 5-600 g.
- 300 g. hakket gris
- 1 stk. peberfrugt
- 150 g. revet mozzarella
- 50 g. flødeost
- 2 stk. æg
- 1 dl Pofiber
- salt, peber, løgkrydderi, harisa
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft uden plade i ovnen
- Smelt revet mozzarella sammen med flødeost i en gryde under omrøring
- Tag gryden af varmen og tilsæt en tsk salt, det ene æg og Pofiber
- Rør til du har en jævn dej
- Bland farsen med det andet æg og krydderier i en skål
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Du skal gerne have et rektangel, der er nogenlunde lige så langt som mørbraden
- Fjern det øverste stykke bagepapir og fordel farsen på langs på midten af dejen
- Placer mørbraden ovenpå farsen og brug farsen til at danne en hinde om mørbraden, så den bliver pakket ind af fars
- Bøj begge sider af farsen ind over den farsindpakkede mørbrad og forsegl kanterne ved at trykke dem godt til
- Læg dejpakken over på en bageplade med bagepapir med lukningen nedaf
- Pensl evt. pakken med et pisket æg og bag det på 175 grader varmluft i 40 minutter
- Serveres gerne med en grøn salat til