Æggemuffins
Æggemuffins er en nem og og hurtig ting, der kan fungere i mange forskellige henseender. Til morgen- eller middagsmad sammen med noget grønt og fedt. Til den lille sult indimellem. Til aftensmaden som supplement til retten. De er super hurtige og nemme at lave, samtidig med de er taknemmelige og kan laves med alt muligt, der er i køleskabet. I opskriften her har jeg holdt dem helt simple med få ingredienser. Der kan tilføjes alverdens grøntsager – f.eks. broccoli, spinat og asparges. Samtidig kan der også let tilføjes kød – f.eks. bacontern eller skinke.
Jeg kan godt lide den slags opskrfter, hvor man kan variere fra gang til gang og på den måde bruge forskellige former for rester. En opskrift der aldrig er ens hver gang, bliver heller aldrig kedelig. Det tager nærmest ingen tid lige at piske ingredienserne sammen og smække i ovnen – til gengæld passer de sammen med alt og kan smages til, som du lyster.
Æggemuffins
Ingredienser
- 8 stk. Æg
- 100 g. Ost Jeg brugte en chiligouda
- 2 dl Blomkålsris Ikke tilberedte
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft
- Osten rives og alle ingredienserne piskes sammen
- Dejen fordeles i smurte muffinsforme
- Muffins bages på 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter afhængig af din ovn