Lowcarb risret

Jeg har tidligere lavet en orientalsk risret, men jeg ville gerne have et alternativ, der var mere lowcarb. Det blev baggrunden for Lowcarb risret. Denne risret er igen lavet på “Better than” nudler/ris, som er kulhydratfrie. Som grøntemner er der brugt ting som broccoli, peberfrugt og bønner for at holde indholdet lowcarb og lækkert. Retten er fuld af smag og taknemmelig på den måde, at du kan variere den ud fra, hvad du har lyst til, og hvad køleskabet rummer af grøntsager. Det er nemt at tilføje eksempelvis andre former for kål, radiser, svampe og squash for at nævne nogle.

Retten kan derudover også varieres alt efter, hvilken type kød du vælger. Her har jeg valgt hakket svinekød, men den kunne sagtens laves eksempelvis med mørbrad, kylling eller rester af f.eks. steg.

Lowcarb risret - Lowcarb Livsstil, LCHF, KETO

Lowcarb risret

Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g. Hakket svinekød
  • 150 g. Broccoli Frisk eller fra frost
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 100 g. Hele bønner Fra frost
  • 300 g. "Better than" ris På kojakrodmel
  • Olivenolie
  • Salt, peber og krydderier

Sådan gør du
 

  • Skær løg i skiver og steg dem i lidt olivenolie i en wok
  • Skær peberfrugt i tern og broccoli (hvis frisk) i små buketter
  • Tilføj peberfrugt, broccoli og bønner til wokken og lad dem stege med og blive møre
  • Tilsæt 1-2 dl. vand samt krydderier og lad det simre i wokken
  • Når vandet er næsten kogt væk, så smag retten til i forhold til salt, peber og eventuelt andre krydderier
  • Dræn risene for væske og tilsæt dem til wokken
  • Lad risretten stå og simre et par minutter og server herefter

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar