Bagt blomkålsmos

Blomkålsmos i sig selv er en taknemmelig ret, der kan varieres i det uendelige. Det samme gør sig gældende for bagt blomkålsmos, hvor der i princippet bare er tilføjet et lag ost og en tur i ovnen. Det giver en anden tekstur og smag end den almindelige mos. Ingredienserne ud over blomkål kan varieres, som du lyster eller hvad du har hjemme i køleskabet. Jeg plejer ofte at tilsætte forårsløg, peberfrugt og diverse krydderurter. Uanset skal der gerne noget smag i sammen med den milde blomkål – og hvad smagen skal være, er jo helt op til din smag. 

Bagt blomkålsmos - Lowcarb Livsstil

Bagt blomkålsmos

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk. Blomkålshoved Stort, eller to små
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 100 g. Ost med god smag, revet Jeg brugte en chili gouda
  • 100 g. Ost til topping, revet Jeg brugte en mild Klovborg
  • Salt, peber

Sådan gør du
 

  • Rens blomkålshovedet og skær det i mindre buketter
  • Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand til de er møre - ca. 10 minutter
  • Hæld vandet fra blomkålsbuketterne og kom dem i en foodprocessor (eller blender) sammen med peberfrugt og den ene gang ost (den med smag). Blend det godt, til du har en helt blandet masse
  • Hæld den blendede mos i et ovnfast fad og top med den milde revne ost
  • Bag blomkålsmosen i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar