Bagt blomkålsmos
Blomkålsmos i sig selv er en taknemmelig ret, der kan varieres i det uendelige. Det samme gør sig gældende for bagt blomkålsmos, hvor der i princippet bare er tilføjet et lag ost og en tur i ovnen. Det giver en anden tekstur og smag end den almindelige mos. Ingredienserne ud over blomkål kan varieres, som du lyster eller hvad du har hjemme i køleskabet. Jeg plejer ofte at tilsætte forårsløg, peberfrugt og diverse krydderurter. Uanset skal der gerne noget smag i sammen med den milde blomkål – og hvad smagen skal være, er jo helt op til din smag.
Bagt blomkålsmos
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Antal 4 personer
Ingredienser
- 1 stk. Blomkålshoved Stort, eller to små
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 100 g. Ost med god smag, revet Jeg brugte en chili gouda
- 100 g. Ost til topping, revet Jeg brugte en mild Klovborg
- Salt, peber
Sådan gør du
- Rens blomkålshovedet og skær det i mindre buketter
- Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand til de er møre - ca. 10 minutter
- Hæld vandet fra blomkålsbuketterne og kom dem i en foodprocessor (eller blender) sammen med peberfrugt og den ene gang ost (den med smag). Blend det godt, til du har en helt blandet masse
- Hæld den blendede mos i et ovnfast fad og top med den milde revne ost
- Bag blomkålsmosen i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter