fbpx

Ciabattaboller

Ciabattaboller er kendetegnet primært ved deres luftige midte fyldt med lufthuller og sprøde skorpe. Den sprøde krumme er selvfølgelig lidt udfordrende at fremstille på lowcarb manér, men de her boller gør alligevel et hæderligt forsøg. De er hurtige at flikke sammen og indeholder ganske få ingredienser. De egner sig fortrinligt til en eftermiddagssnack eller morgenmad med ost og syltetøj. Det er selvfølgelig bare mit forslag – du kan jo have en helt anden smag indenfor, hvad du foretrækker på dine boller 😉

Generelt spiser jeg ikke brød på lowcarb livsstil, men disse er én af mine absolutte go-to opskrifter, når trangen melder sig, eller huset hyler på lowcarb brød. De bliver i modsætning til de fleste lowcarb opskrifter ikke klæge eller svampede. Deres midte minder faktisk om de ægte ciabattaboller. De er bedst som nybagte efter min mening eller som lunede. Deres krumme kan godt blive lidt sej, når de er kølet af. Det ændrer ikke deres smag, bare oplevelsen.

Ciabattaboller - Brød - Lowcarb livsstil, LCHF, KETO

Ciabattaboller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

 • 2 dl. fiberhusk
 • 3 dl. pofiber (reklamelink)
 • 2 tsk. salt
 • 4 tsk. bagepulver
 • 4 spsk. æblecidereddike
 • 8 stk. æg
 • 5 dl. kogende vand

Sådan gør du
 

 • Forvarm ovnen på 175 grader varmluft
 • Bland fiberhusk, pofiber, bagepulver og salt sammen i en skål
 • Tilsæt æblecidereddike og æg til blandingen og bland det godt sammen
 • Tilføj det kogende vand og bland det hele godt sammen
 • Ælt dejen godt og grundigt, så alt er blandet jævnt sammen
 • Lad dejen trække 5-10 minutter, mens fibrene suger væsken til sig
 • Dyp dine hænder i koldt vand og form boller - ca. 10 stk. og sæt dem på en bageplade med bagepapir
 • Bag bollerne i ca. 35 minutter til de er fint gyldne

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar