fbpx

Orientalsk risret

Orientalsk risret er noget, jeg husker fra min spæde ungdom i lejligheden i Randers midtby. Her levede jeg primært af pasta, ris og Knorr-produkter. Knorr havde en fantastisk risret, som vist bare skulle have vand. Den smagte fortrinligt, men det er godt nok mange år siden, jeg sidst har smagt den. Men jeg har længe ønsket at lege med noget risret i lowcarb version. Eftersom “Better than”-mærket laver noget ganske brugbart pasta, ris og spaghetti i lowcarb version, var det oplagt at prøve hertil. 

Selvfølgelig er der noget, der springer i øjnene med det samme – majs og ærter. Det kan da umuligt være lowcarb? Jo, for som jeg prøver at dele her på siden, handler lowcarb kost primært om helheden. Jeg ved, aftensmaden her ligger lidt højere i kulhydrat, end min mad generelt gør. Det skal jeg derfor tage højde for resten af dagen, hvis jeg gerne vil holde mit kulhydratindtag lavt. På den måde kan man godt få plads til et par lidt mere kulhydrattunge grøntsager i kosten. Majs og ærter ligger på hhv. 18,5 og 8,4 g. kulhydrat per 100 g.

En stor forskel på almindelige hvide ris og så disse konjakmelsris er kulhydratindholdet – 78,5 g. mod 0 g.
Konsistensmæssigt minder de om almindelige ris, dog nok til den udkogte side. De kan ikke serveres “al dente” med bid i i modsætning til almindelige ris. Her til orientalsk risret fungerer de dog udmærket i samspil med de øvrige ingredienser.

Orientalsk risret - LCHF Lowcarb KETO - aftensmad - Lowcarb Livsstil

Orientalsk risret

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 2 fed hvidløg
 • 1 stk. mellemstort løg
 • 500 g. kyllingefars Anden farstype kan sagtens bruges
 • 300 g. Better than - ris Baseret på konjaksmel
 • 200 g. ærter fra frost
 • 285 g. majs på dåse
 • 90 g. champignon
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 1 stk. bouillonterning Grøntsagssmag
 • 200 ml. vand
 • Salt, peber, chili
 • Olivenolie

Sådan gør du
 

 • Hvidløg og løg snittes fint og steges i en gryde i olivenolie
 • Champignon skæres i skiver, peberfrugter skæres i tern og begge dele tilsættes i gryden og steger med
 • Kyllingefarsen tilsættes og brunes godt af
 • Ærter, majs, bouillonterning, vand og krydderier tilsættes og det koger op
 • Risene hældes ud i en sigte og skylles inden de tilsættes i gryden
 • Gryden står og simrer uden låg i 10 minutter eller til vandet er kogt væk - rør undervejs
 • Når væsken næsten er kogt væk, er risretten klar til servering

1 Comment

 1. Pingback: Lowcarb risret • Lowcarb Livsstil

Læg en kommentar