fbpx

Blomkålssalat

Blomkålssalat er (ligesom broccolisalaten) én af de salater, du kan lave som tilbehør til alle former for kød. Den fungerer som en rigtig fin erstatning for kartoffelsalat og kan serveres kold eller varm. Herhjemme laves den især tit om sommeren, hvor vi ellers ofte ville have fået kold kartoffelsalat til vores grillmad.

Det er en meget taknemmelig ret forstået på den måde, at du kan tilføje og fjerne elementer ud fra, hvad du har i køleskabet. Min grundopskrift indeholder i princippet bare blomkål, creme fraiche og sødning. Peberfrugter er noget, jeg oftest har i køleskabet, men nogle gange har jeg også tilføjet agurk, radiser og løg. Har du nogle ting, der bare altid skal være i blomkålssalaten?

Blomkålssalat - opskrifter - tilbehør - Lowcarb Livsstil

Blomkålssalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1 stk. blomkål
 • 200 g. creme fraiche
 • 1 stk. peberfrugt
 • krydderurter Efter smag
 • Sukrin+

Sådan gør du
 

 • Blomkålet skæres i passende buketter
 • Blomkålsbuketterne koges i letsaltet vand
 • Creme fraiche sødes med sukrin+ efter smag
 • Peberfrugt skæres i tern og blandes i creme fraichen
 • Krydderurter efter eget valg - persille er især god - snittes fint og blandes i
 • De kogte blomkålsbuketter dryppes af og blandes i creme fraiche blandingen

Læg en kommentar