fbpx

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike er noget, jeg husker helt fra min barndom. Det var noget helt særligt, når der stod sådan en bøtte i køleskabet. Især når de havde stået der noget tid – de bliver nemlig helt klart bedre, hvis de får lov at stå lidt tid og marinere i eddiken.
Det var altid min mor, der lavede dem. Hun efterlod mig desværre ikke en opskrift, så jeg måtte ud på Google for at finde én, der matchede, hvordan hun havde gjort. Efter et par mindre heldige udgaver fik jeg landet den rigtige. Eller i hvert fald én, som huset her var tilfredse med. De stegte sild fungerer rigtig fint på rugbrød med løgene på. De skal som nævnt lige have lov at stå og marinere nogle dage, inden man begynder at bruge af dem, så smager de bedst.

Jeg har i opskriften brugt Sukrin, men da det ikke er en lille mængde, kan nogle godt opleve en lidt kølig eftersmag, har jeg ladet mig fortælle. Det kan måske ændres ved at blande forskellige former for sødning, men der må du evt. selv prøve dig frem. Jeg oplever nemlig ikke selv en eftersmag, når jeg bruger Sukrin. Mængde afhænger desuden lidt af, hvordan man foretrækker sin eddikeblanding, det er meget individuelt.

Stegte sild i eddike

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 6 stk.

Ingredienser
  

 • 6 stk. sildefiletter
 • 2 dl. Pofiber
 • 4 dl. eddike
 • 2 dl. vand
 • 3 dl. sukrin
 • 10 stk. sorte peberkorn
 • 1 stk. løg
 • salt og peber
 • smør til stegning

Sådan gør du
 

Stegte sild

 • Bland pofiber med salt og peber i en dyb tallerken
 • Vend sildefiletterne heri, så de er godt dækket
 • Fold dem derefter sammen på langs, hvis de ikke er det allerede
 • Steg dem i rigeligt smør på en varm pande, ca. 4-5 minutter på hver side

Eddikeopløsning

 • Kog eddike, vand, sukrin og peberkorn op i en gryde, så sukrinen smelter
 • Lad herefter opløsningen køle af lidt

Sild i eddike

 • Skær løget i skiver
 • Læg lagvis stegte sild og løgringe i en tæt beholder
 • Hæld herefter lagen over. Den skal kunne dække alle sild
 • Stil dem på køl, til de skal spises. De er bedst efter et par dage og kan holde sig længe i køleskabet

Læg en kommentar