Flæskesteg med brun sovs og kogt broccoli

Nu nærmer vi os endnu en gang en klassiker.. Flæskesteg med brun sovs og kogt broccoli – what’s not to like.. Flæskestegen med den salte, sprøde svær. Den fede, brune sovs med masser af smag. Kogt broccoli som alternativ til kartofler. Når menuen står på det, synger englene næsten!

Den brune sovs laves på fløde og fond fra flæskestegen, så den har rigelig med smag og kraft. Ved at den laves på fløde, mætter den godt og mindre kan derfor gøre det. Broccoliene er et godt supplement, da de giver både bid og smag. De er en nem måde at få grøntsager ind på, for med brun sovs smager alt vel egentlig bare bedre. Flæskestegen er et helt kapitel for sig selv. Den behøver ingen forklaring – sprøde, salte svær og lækkert kød. Det her er en klar vinderkombination.

Flæskesteg med brun sovs og broccoli - opskrifter - aftensmad - Lowcarb Livsstil

Flæskesteg, kogt broccoli og brun sovs

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Flæskesteg

  • 1 stk. flæskesteg med svær
  • Groft salt

Brun sovs

  • 250 ml. Fløde
  • Salt og peber
  • Sukrin+
  • Sovsekulør
  • Johannesbrødkernemel / konjakrod

Broccoli

  • 2 stk. broccoli

Sådan gør du
 

Flæskesteg

  • Ovnen forvarmes til 225 grader C
  • Flæskestegen saltes godt i sværene og lægges i et ovnfast fad med godt med vand under
  • Den steger til en kernetemperatur på 75 grader ~ 1-1,5 timer
  • For sprøde svær kan man et par gange undervejs hælde lidt af væden fra fadet over stegens svær

Broccoli

  • Broccoli skæres i buketter og koges i letsaltet vand til de er kogte, men sprøde

Brun sovs

  • Når stegen er færdig, hældes 3-4 dl. af væden fra fadet igennem en si og varmes op i en kasserolle
  • Hertil tilsættes fløde og smages til med salt, peber og sukrin+
  • Sovsen jævnes med johannesbrødkernemel eller konjakrod efter behov
  • For farven kan man tilføje lidt kulør. Mangler der lidt smag, kan der evt. tilsættes fond til sovsen

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar