Chokoladekiks - LCHF og KETO venlige
Okay, hvem er med mig – der er ikke noget som en chokoladekiks!? Den sprøde krumme og den bløde, lækre chokolade… Her kan jeg præsentere en opskrift, der faktisk kommer meget tæt på en almindelig kiks med chokolade. Om du vælger chokolade imellem to lag kiks som eksempelvis Prinzen rolle (som vi sikkert alle kender) eller et lag chokolade ovenpå en kiks, som jeg har gjort i opskriften, er helt op til dig. Det er smag og behag, hvad man foretrækker.
Selve kiksen bliver sprød og knasende, hvis man er opmærksom på tykkelsen. Det er lidt en prøvelse at finde den rette tykkelse, da det også kommer en del an på ovnen. Ikke alle varmer ens – nogle varmer skævt, andre varmer forskelligt på samme temperaturer. Jeg rullede dem ud til omkring ½ centimeters tykkelse, hvilket fungerede udmærket. De blev til den meget knasende side, men det foretrækker jeg personligt over bløde kiks.
De holder sig i øvrigt udmærket i en lufttæt boks i køleskabet. Men hvis du er ligesom mig, holder de alligevel ikke særlig mange dage 😉
Chokoladekiks LCHF
Ingredienser
Kiks
- 300 g. mandelmel Almindeligt
- 50 g. Sukrin Melis (reklamelink) Mængde afhænger af hvor søde kiks, du ønsker
- 1 tsk. vaniljepulver (reklamelink)
- 50 g. kokosolie
- 50 g. smør
- 2 stk. æggehvider
- Et nip salt
Chokoladefyld
- 100 g. mørk chokolade
- 60 g. kokosolie eller smør
- Evt. sukrin+ og et nip salt (reklamelink)
Sådan gør du
Kiks
- Smelt smør og kokosolie i en kasserolle
- Bland de øvrige ingredienser sammen med den smeltede masse
- Ælt dejen til en ensartet masse
- Rul ca. 20 kugler ud af dejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir
- Pres alle kuglerne flade, evt. med bunden af et glas eller et kagestempel dyppet i koldt vand
- Jo tyndere kiksene er, des "sprødere" bliver de, men prøv dig frem
- Bag kiksene i ca. 15-20 minutter på 170 grader varmluft
- Lad dem afkøle på pladen eller en rist, når de er færdigbagte
Chokoladefyld
- Smelt alle ingredienserne til chokoladefyldet i en kasserolle eller over et vandbad
- Lad massen køle lidt af og tykne
- Smør det herefter på kiksene eller imellem, afhængig af hvordan du foretrækker dine kiks
Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER