Boller i karry - lowcarb og LCHF-venlig

Boller i karry er en klassiker på aftensbordet. Måske endda en af klassikerne over dem alle. Jeg tror ikke, der findes én eneste familie, der ikke kender denne traditionelle danske ret. Selv børnefamilier glæder sig til denne kommer på bordet. Jeg husker selv fra min barndom, at det var lykken når denne kom på bordet – helst krydret godt med karry. Den lækre tykke sovs kombineret med de saftige kødboller og risene.

Her kommer den i en lowcarb udgave. Det vil sige, risene er skiftet ud med blomkålsris. De kan enten købes friske eller på frost eller laves selv af et blomkålshoved. Jeg køber dem som regel på frost i Rema1000, da de er dejlig nemme at opbevare i fryseren og tage op efter behov. Sovsen er samtidig ikke lavet på mælk og mel, men er kogt op på en fløde i stedet og jævnet med konjakrod for tykkelsens skyld. Dermed holdes kulhydraterne lave, men smagen fejler intet – særligt ikke med sovsen på fløde. Fløden der bruges, er almindelig piskefløde, men tæller du kalorier, kan du bruge madlavningsfløde. Disse er dog højere på kulhydrat, men lavere på kalorier.

Boller i karry - opskrifter - aftensmad - Lowcarb Livsstil

Boller i karry

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kødboller

  • 500 g. svinefars
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. løg
  • 2 dl. Pofiber
  • Salt og peber

Karrysovs

  • 250 ml. fløde
  • 2 dl. kogevand fra kødbollerne
  • 2 spsk. karry
  • 50 g. smør
  • Salt og peber
  • Konjakrod / johannesbrødkernemel

Blomkålsris

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Løg hakkes fint og blandes godt sammen med farsen, ægget, salt og peber
  • Farsen røres med pofiber til en passende fast konsistens
  • En gryde med vand og en smule karry bringes i kog
  • Kødbollerne formes med en teske til små runde boller og koges lidt efter lidt i vandet
  • De tages op, når de er kogte, og drypper af i en si
  • Gem kogevandet!

Karrysovsen

  • Kogevandet fra kødbollerne sigtes og 1-2 dl. gemmes
  • Smør smeltes i en gryde og karryen svitses heri
  • Der tilsættes fløde og kogevand og smages til med salt, peber og evt. mere karry
  • Sovsen får lov at stå og simre lidt, mens den tykner
  • Hvis mere tykkelse er ønsket, kan der drysses lidt konjakrod / johannesbrødkernemel ud over sovsen og piskes grundigt
  • Når sovsen er, som den skal være, tilsættes kødbollerne og bliver varmet igennem

Blomkålsris

  • Hvis du bruger almindeligt blomkål, snittes dette fint til små ris
  • Blomkålsris (friske eller frosne) koges let i en gryde vand

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Læg en kommentar