fbpx

Stegt kål med porchetta

Stegt kål er blevet en af favoritterne herhjemme sammen med valgfrit kødtilbehør. Det er en lækker ting på en kold dag, men egner sig også som supplement ved siden af salat og alskens kød. Her i opskriften til stegt kål med porchetta har jeg brugt en lækker porchetta fra frilandsgris, der har fået en times tid i ovnen, til den var gennemstegt og sværene sprøde.

Retten kan godt føles lidt tung grundet fløde og flødeost i opskriften. Her kan man vælge, som jeg har gjort. Jeg har i opskriften benyttet madlavningsfløde med en lavere fedtprocent. Det gør, at retten ikke falder helt så tungt kaloriemæssigt, som den ville gøre med piskefløde. Kulhydratsmæssigt har udskiftningen jo heldigvis intet at sige. Der kan bruges alle former for kål i princippet. Mit valg er faldet på spidskål, fordi jeg foretrækker smagen af det fremfor eksempelvis hvidkål. Jeg kan forestille mig, at både hvidkål, rødkål og grønkål kunne fungere som alternativ og/eller sammen med spidskål.

Retten er også ganske fortrinlig, når vi når til “tøm køleskabet”. Jeg har lavet den med alt fra peberfrugt og løg til porrer, forårsløg, squash og asparges. Der kan nemt tilføjes en lang række andre grøntsager til, som spiller godt sammen med den flødestuvede smag. Prøv dig frem 🙂

Stegt kål med porchetta - aftensmad - Lowcarb livsstil

Stegt kål med porchetta

Lowcarb Livsstil
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Antal 2

Ingredienser
  

 • 1 stk. Spidskål
 • 100 g. Buko pikant
 • 250 ml. Fløde
 • 1-2 tsk. Konjakrod / johannesbrødkernemel Efter behov, hvis der behøves jævning
 • 1 stk. Porchetta Ca, 1 kg.
 • - - Salt og peber

Sådan gør du
 

Porchetta

 • Ovnen forvarmes til 200 grader varnluft
 • Porchetta lægges i et ovnfast fad og sættes i ovnen ca. 2 timer
 • Porchetta er gennemstegt ved en kernetemperatur på 75 grader

Stegt kål

 • 2 spk. olivenolie varmes op i en wok
 • Spidkål skæres i strimler og hældes i wokken
 • Kålen svitses lidt, men inden det bruner hældes fløde ved
 • Kålen får lov at stå og simre lidt
 • Når kålen er ved at være blød tilsættes buko og det simrer lidt videre
 • Det smages til med salt og peber - hvis der er behov for mere tykkelse kan der drysses lidt konjakrod/johannesbrødkernemel ud og røres godt ud i blandingen

Noter

Kan varieres med forskellige smage i Buko/Philadelphia eller krydderier. Alle former for kødtilbehør kan serveres sammen med den stegte kål

Læg en kommentar